Piano/flygel

Piano/flygel

 

Piano/ Flygel

Skal man flytte piano eller flygel er det viktig å huske på at man opererer med skjøre gjenstander som må behandles med omhu. I tillegg er det veldig tungt og en påkjenning for de som skal flytte det.

Ringerike Flyttebyrå har i alle år utført piano- og flygelflyttinger. Vi har i mange år samarbeidet tett med Tore Leinebø som er autorisert flygel- og pianoteknikker på Ringerike. Han er utdannet pianostemmer og har meget god erfaring på håndtering av slike instrumenter. Tore driver også Ringerike Pianoservice.

Når man skal flytte et piano eller flygel krever det sine menn. Både for å sikre instrumentet vi flytter og de som bærer det. Det kan være en ekstrem påkjenning for kroppen, spesielt i trapper og ulendt terreng. Ved flytting av flygel bruker vi flygelbåre. Denne monteres på flygelet for å kunne bære og transportere det på høykant. Alle bein blir demontert og pakket inn i flyttetepper. Ved smale trapper og oppganger eller ulendt terreng for bæring – bruker vi kran der det er mulig. 

Vi har mange gode referanser på piano- og flygelflyttinger. Om du ønsker, kan du også få tilbud på stemming av instrumentet etter det er flyttet. Pianoet/flygelet skal gjerne stå noen uker i ny bolig før en eventuell stemming.